Taggar

, , , , , , , ,

I torsdags firade vi vår första bröllopsdag och dagen till ära skulle spenderas på Sushi Sho vid Odenplan som nyligen tilldelats en stjärna. 

Först startade vi dagen med lite gott kaffe o en kort frulle hemma innan jobb.

Självklart skickade jag över lite pioner till C’s jobb under dagen.

Vädret visade sig såklart på sin bästa sida med nära hällregn vågrät. Svårt med kläder men en regnrock är nog bland de bättre köpen jag gjort nu inser jag. 
10min innan anländer vi som första paret av totalt 16 personer som bokat bord. 

Sho’s är ett litet krypin som fått mycket uppmärksamhet för sin sublima omakasa-meny (お任せ.)


Man serveras 15 st rätter från en avsmakningsmeny som kocken dagen till ära valt och om man så önskar finns det en sake eller öl som passar till var delmeny.

Det började med att vi fick vänta tills första serveringen skulle lämna restaurangen och betala. Eftersom det inte finns så mycket plats på den lilla ytan så fick alla gott vänta utanför vilket inte var direkt roligt med tanke på vädret utanför.

Väl inne så har man 1.5 timme på sig exakt vilket är alldeles för lite tid för att hinna njuta av maten och drycken.

Vi väljer en varm sake till och en japansk öl och sen kommer maten in en och en i Löpandeband liknande tempo. Man hinner slänga sig imatbiten, ta en klunk sake eller öl och sen står servitören med nästa rätt. Detta är inte okey enligt mig och jag känner mig bara stressad hela tiden vi äter. 




Rätterna är minimala förutom ett par st som är närmare normalstorlek.

Sen kommer servitören och frågar om vi vill prova en sista sushi utanför meny, som tydligen ska smälta på tunga och som tydligen kostade 100kr/bit.

Dessa var goda men smälte knappast på tungan som utlovat. 

Ärligt talat så maten var bra men för en Michelin restaurang så var det lite komiskt. Hela konceptet känns som om man försöker dra ur kunden så mycket pengar på så kort tid som möjligt, som en finnare McDonalds, fast med omakasa-meny istället för hamburgare.

– alldeles för kort tid

– minimala rätter innebär inte lyxigare utan bara mindre

– trångt att sitta och svårt att få plats på bänken med fyra pers på rad

– alldeles för kort tid mellan rätterna, avsaknad av kärlek och harmoni

– dyrt, sista rätten var löjligt dyr, 100kr per bit. Den borde vara gratis.

– de både mailade och ringde för att försäkra sig om att vi verkligen kommer

– servitören kund rätterna men var alldeles för oerfaren

+ prisvärd avsmakningsmeny

+ jättegod sake och spännande japanska öl

Kommer vi hit igen, med största sannolikhet INTE. Det finns mycket bättre restauranger i Stockholm både med och utan stjärnor. I Oslo har man en fantastisk sushi restaurang; Alex sushi – ingen stjärna men så mycket bättre.
Men alltid roligt att prova något nytt.

❤️❤️❤️

Un an!