Etiketter

, , , , , , ,

För några helger sedan passade vi på att förkovra oss i lite ost och vinkunskap via Franska Vinlistan nere i Winijas källare på Kungsholmen. För 400kr fick man prova 4 champagner, 4 röda och 12 olika ostar med tillbehör.

Dessvärre lite snålt tilltaget med vinet, men väl värt för all ost. Först gick vi igenom lite historia om champagnerna, antalet producerade flaskor mm. Sen gick vi loss på det röda tillsammans med lite goda ostar. Lustiga var att många av gästerna inte var direkt väluppfostrade och förstod att man kanske skulle rotera åt ett håll kring ostbordet. Nä många verkade tro de skulle bli utan om de inte bredde ut sig. 

Tråkigt men man märker oftast i Stockholm att folk i allmänhet bara tänker på sig själva, i trafiken, på jobb… 

På tåget på morgonen står det äldre pensionärer som ser trötta ut och jag reser mig alltid. På väg hem en gravid kvinna som ingen verkar se, får min plats, jag har absolut ingen anledning till att sitta om jag ser någon som behöver den mer än mig. På väg ut eller in i kommunaltrafikens transportmedel så står det folk som blockerar de som ska gå ut och folk som inte kan flytta på sig när man ska av. Hur svårt ska det vara att backa ut och sen kliva på igen?

Sen slår det dåliga samvetet till, och man lägger en slant till en tiggare och tror man tvättat bort all karman.

Nåja osten var bra iaf 🙂

Lite av det röda

Innan alla hann sätta sig ner

Lite sjysst vinlagring

Champagnerna

Väluppfostrade Svenskar, i stormens öga

Ögongodis

Ostarna som var sjukt bra, primadonnan var nog vinnaren

Annonser