Taggar

, , , ,

Efter mycket research, diskussioner, email och tfn samtal för att hitta den bästa vinkylen som passar i vårt överskåp i köpet är nu vinnaren utsedd. En Avintage AV60CDZ från Franska Climadiff.

Så här ser denna skönheten ut.

Två zons integrerbar vinkyl – 36 flaskorAV60CDZ semi ouvert plein kopia

Egenskaper

  • Inbyggnadsbar och integrerbar
  • Kompressorkylning (ventilation)
  • Ställbart temperaturspan 5-22 grader
  • Yttermaterial av svart material
  • Innermaterial av svart PVC
  • UV-skyddad glasdörr som är omhängbar (gråtonad) i svart pianolack, 3-dels temperaturglas
  • Elektronisk styrning
  • 3 utdragbara trähyllor, träfront

Temperaturspan för utrymmet där kylen ska stå: 5-32 grader

Övrig utrustning

  • Vit LED-belysning med ON/OFF –knapp
  • Antivibrationssystem
  • Demo mode för butik
  • Termometer med elektronisk display (blå)
  •  4 justerbara fötter (höjd: 7 cm)


Teknisk data

  • 220-240V
  • Strömtillförsel: 220-240V
  • Effekt: 100.0 W
  • Strömförbrukning: 142 kW
  • Energiklass: A
  • Klimatklass: N
  • Ljudnivå: 39 dB


Storlek & Mått

  • Yttermått (LxBxH): 60,8x59x59,5 cm
  • Vikt: 32 kg

Att byta ut ett förvaringsutrymme i en liten 3 är väl inte den högsta önskan här i livet. Men efter att ha slagit våra kloka huvuden ihop så kom vi fram till att i princip allt kan vi flytta ner i källare, ut på balkongen, till annat utrymme eller i sopen. Vi har lite flaskor vin och i dagsläget har dessa förvarats högst upp i köket, för där är mest jämn temperatur, men runt 19 grader. Och långt ifrån optimalt så vinerna mognar fortare än en skållad råtta.

Eftersom det stod ganska mycket sprit i ovanskåpet så fick den ta platsen där vinet stod tidigare och plötsligt så hade vi rensat ut hela ovanskåpet.🙂

Som tur är så har man använt sig av standard mått och vi hade 60×60 (BXH) och kanske 85 cm djup. Det finns lite olika modeller att välja på med Avintage var det vi tyckte var allra bäst och dessutom väldigt tyst. Nu tar den 36 bordeaux flaskor, vilket inte är samma som 36 klumpiga champagne flaskor utan snarare 27 blandade. Trickset var att plocka ut två hyllor och lägga flaskorna omlott för att maximera utrymmet.

Efter att paketet landade 06:57 och stått och gosat till sig lite här inne fram tills 16:30 när jag kom hem så satte jag igång och jobba i köket. Såga ut en hylla och mycket viktigt se till så att det är ordentligt med luft cirkulation var prio ett för att slippa ett skåp som låter allt för mycket.

Därefter så skulle man konka upp 32 kilogram vinkyl med en hand samtidigt som man klättrar på en stege som inte står allt för stabilt är kanske inte det smartaste jag ville göra. Och efter lite tankearbete så plockade jag av dörren och tog ut alla hyllor, vilket minskade schabraket med säkert 7-8kg.


Såga av hylla



Ordna med lite H2O till vinkylen (Kjell o Co hade en tillsats till borrmaskinen)

Assisterande

Kylen på plats
  

Slutgiltiga resultatet