Etiketter

, , , , , , , , ,

I lördags tog vi bilen till Rio San Juan, och körde igenom en massa småbyar på vägen dit. DR verkar leva livet på gatan, alla kör moped/scoter/MC och det är med livet som insats varje gång. 

Vi passerade en kille som stod och tvättade sina gummistövlar en bit in på vägen, i en kurva när vi kom farande bara en meter från killen. I varje stad så står det ett gäng 2-hjulingar uppradade i någon korsning, utanför något hus eller på någon tomt längst vägen. Alla stirrar intresserat på en och frågar om man vill ha mototaxi, och alla i hela gänget ställer samma fråga, kanske vill han åka med mig. 

Vi åkte till en liten lugn bukt och skulle bada lite, då ville en liten pojkvasker vakta vår bil. Ja det var ju skoj om man skulle behöva en vakt när man ligger 30m bort. 

   
   
De sålde allt från tavlor till mat och skyddsverksksamhet på ett bräde 🙂 Playa Caleton ovan som ligger in på en omärkt väg. 

Innan på dagen så hade vi varit inne i Rio San Juan för att se Gri Gri, en plaskpöl och därifrån kanske ta en båt tur, men de är duktiga på att suga pengar, 20$/skalle skulle de ha.

Vi gick runt en liten stund och tog lite bilder, inget märkvärdigt och ganska tråkig stad. 

Men värst var nog maten på en Fransk/DR restaurang utanför Gri Gri som heter Orchidea eller liknande. Vilket jkla skräp, vi betalade 1350 pesos (270kr) för en frusen seg fisk utan tillbehör och två räkspett som de oxo misslyckats med. Och så tyckte tanten vi skulle prova hennes bönsoppa, fy vilket skräp. Det var så dåligt så jag trodde först fisken självdött i en syrefattig sjö innan den kom i hennes ägo.

I söndags lämnade vi tillbaka bilen, men inte förrän vi tagit en tur till Sosua för att snorkla lite. En kille dök upp från ingenstans och skulle plötsligt ha betalt för någon allmän parkeringsplats vid stranden så jag bad honom hämta ett kvitto till mig. Innan han kom med det så flyttade jag bilen ett par meter för att slippa tomten. 

 Vi promenerade längst ner längst stranden, kanske inte det mest attraktiva stället. Men det fanns lite fiskar och sjöborrar mm att titta på 07:50  

  
    

Vi snorklade i turer eftersom det stod en underlig kille en bit från oss och hökade för full. På väg tillbaka så såg vi alla turistshoppar längst stranden som öppnade, riktigt smutsigt och ofräscht på de flesta ställen så vi skyndade iväg. 

I Cabarete lämnade vi tillbaka bilen utan problem och gick för att äta lite frukost på Friends. 

Senare på kvällen efter solning o bad så landade vi vars en daquiri och lite pasta. 🙂

 
Mango  
 
Banan så klart

   
   

Annonser