Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

40 min promenad från vårt hotell ligger Cabarete grottorna och i slutet på Callejon de la Loma hittar man guiderna.  Det är ett skyddat område med en massa militärer som åkte iväg i pickups när vi var där med hagelbössor i högsta hugg. 

Vi fick en hjälm och en ficklampa för att kunna se nere i grottorna. Det bodde en lite gullig groda nere i en av dem som var proppad med stalaktiter och stalagmiter. Sen var det lite hål som gick ner allt från några få meter till 10-tals meter under jorden. Vissa var vattenfyllda andra inte. Sen passade jag på att ta ett dopp i en av grottorna, bara för att ta ett par steg utanför min komfortzon. Inte var dag man hoppade ner i ett hål i marken utan att veta vad som väntar en. 

Hela turen tar 1-1.5tim, men i princip är det 3 besök i 3 olika grottor som avklaras på totalt 20-30min, resten är bara tidsfördröjning så som när guiden ställde sig och spela pool när vi gjorde ett snabbstopp i ett hus som råkade ha ett biljardbord. Det kostar 900pesos(180kr) / pumpa och det är ett överpris så det heter duga. Kanske är det värt 300 pesos, men inte mer. 

  

    
    
    

Ett hål som ledde ner kilometrar under jorden.

  
Här sitter vi på voodoo kungens tron där det sägs att det utövades voodoo för 30år sedan.  

   
På väg ner i första lilla grottan som var kolsvart och där man kunde bada om man ville i ett litet vattenhål. Hade hjälpt om man inte var 1,93cm 🙂

  

På väg till nästa grotta     

Grodgrottan 
   
    
    
          

Stärnfrukt i det vilda 

   
  Dessa gjorde man konstverk, tallrikar, muggar och mycket annat med.  

 
Kaffeträd   

 
Grottbad i vad som kunde innehålla precis vad som helst :/   
   

 Slutade med en lins som gick i bitar och tog en hel timme att få ut.  

Freshfresh lunch – chiliconcarne och smoothie 

   
  
 

Annonser