Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Okey, inte coolt att gå upp 02:32 en måndag morgon. Über till Arlanda 04:30, och inte direkt mycket folk.    

 
En så kallad full hot breakfast på flygplatsen var en flopp, allt var iskallt och hade nog legat där länge. Pinsamt att man får ligga kvar om man serverar skräp. 

06:35 går flyget till Frankfurt och Lufthansa strejkar inte längre sen i fredags, lyckost oss. Ganska smidigt och inga problem. 

  08:50 landar vi på Frankfurt och här tar vi en grillad macka på något italienskt ställe som så många andra som inte kan göra en riktig kaffe. Hur svårt ska det vara egentligen?

11:10 tar vi flyget till Antigua och servicen ombord är ganska bra. Dock hade de slut på immigrationspapper till Punta Cana DR vilket var väldigt dåligt. 

  
Ganska ok med plats, inte super tajt så som Ryan eller charterbolagen. Sen bjöd de på premium kanalerna ombord eftersom flyget var lite sent. Och man fick dricka och två hyfsade måltider ombord inkl vin o öl. Vi och två andra ombord var se enda som pratade svenska. Givetvis så hördes de två svenska tjejerna över alla andra. 

På Antigua tar det cirka 1 timme att få av alla passagerare, tanka och lasta på nya som ska hem till Frankfurt. 

Sen är det bara 1.10 tim innan vi landar på DR där solen nu håller på att gå ner. 

Vi hade förberett med visum online, men detta var en flopp för det tog säkert 10min innan vi fick passera trots att vi stod först. Eftersom de släppte förbi alla som köpt direkt i kassan på flygplatsen först. Suck! Sen fyller vi i inreseblanketten och det finns bara så många pennor där så vi får vänta lite. 

Därefter passerar man tullen och det är supersmidigt även om en dam var tvungen att tränga sig förbi. 

Sen ska vi fylla e ett deklarations formulär innan vi hämtar resväskorna så Celine fixar detta och jag plockar väskorna. Celins kommer före min grrrr 🙂

Det står ett helt gäng med män som vill hjälpa dig och bära resväskan, men glöm dessa och knalla bara vidare. 

I avgångshallen och precis utanför är det kaos. Att hitta taxi som är legal är omöjligt så det är bara till att åka svarttaxi. Till Cabarete är det 35 dollar och det är vad både taxi plus svarttaxi tar bara det att den senare tar hela slanten i fickan. I dyraste laget enligt mig men det fanns ingen som gjorde något åt saken dessvärre. 

Vi hoppar in i en större bil och påbörjar en halvt livsfarlig resa till Millennium hotell. Killen ligger i mitten, vänster och höger filen omvartannat. Det är mörkt och vissa har ljus andra inte och det kryllar av mopeder och skoters. Vägarna är hyfsade, men 1-10 är 10 är nyasfalterad så kanske en 3-4a. 

Föraren hittar inte till hotellen men han vet hur mycket pengar han ska ha iaf så han använder en av sina livlinor och ringer en vän som hjälper honom. 

Hotellet är bemannat och vi får hjälp med resväskorna upp på rummet så han får 2dollar som tack eftersom vi körde vilse här uppe hehe.  

   
Utsikt ut mot havet och en härlig gräsmatta och man kan höra det tunga dova ljudet av vågor som slår mot stranden annars total tystnad. 

  
På morgonen vid 06:30 så är jag tvungen att kila ner till stranden och vår infinity-pool för att knäppa av 40-talet bilder. 

Nere vid vattnet får jag besök av en social hund som hälsar.Poolkillarna håller på att göra rent poolen och ordna inför dagens poolaktiviteter nu och Celine har vaknat o står på balkongen. 

Snabb dusch och en 10min promenad till Belgium Bakery, ett lokalt bageri som har en god frukost och gratis wi-fi ”belgium1234” är koden. 

    
    
 
En tallrik med mosad potatis, bönor och lök var rena gåva till frukost. Kaffet däremot var ingen höjdare, för varmt och smakar sump, de missar att rengöra kaffehandtaget 😦

Nåja, färsk mangojuice, två kaffe, två brunchtallrikar och en yoghurt med färsk frukt, 27 dollares eller 1134 DOP, fast om man växlar på banken så tjänar man 3DOP/dollar. 

Men vi har kommit på att det är bra att ha lite dollar, men att man betalar i lokal valuta på alla restauranger så nu har vi båda valutorna på oss. 

Överallt är det mopedister som erbjuder oss skjuts om vi vill åka någonstans och det ser lite farligt ut, men det är så alla tar sig fram. 

Hotellet ligger kanon, i början på Cabarete och det tar inte långt att knalla genom stan. Mycket fokus på vattensporter här överallt. Idag är set lite molnigt, men typisk karibisk klimat och 27 grader på morgonen och 30-35 senare på dagen. 
Promenad hem längst stranden   
    
 Nu är vi bara inne om på hotellet för att se om vi kan få byta till större balkong. 🙂

Annonser