Etiketter

, , , , , , , , ,

Dufweholm Herrgård 

Adress: Herrgårdsvägen 16A, 642 92 Katrineholm

2 timmar från Stockholm Dufweholm och dit körde vi igår för att prova deras brunch. Den är inte direkt billig så våra förväntningar var höga när vi kom fram. Först fick vi vänta 10min medan de förberedde de sista bitarna inför BrunchLördag, förmodar vi då det är ytterligare 20-30pers som är hungriga bredvid oss. 

Väl inne så får vi ett kanonform vid fönstret ner mot vattnet, man skulle kunna sitta ute om det inte var så att det endast var 16graddr ute idag. 

Efter en kort intro så får man börja plocka från borden med mat. Godast var korven, panncakes (även om de inte var de snyggaste) samt deras club sandwichar som de delat i minibitar. 

Tyvärr var det som skulle vara varmt nästan kallt, trots de stod på värmeplattor, de små miniburgarna kunde man endast äta köttet från eftersom brödet var snus torrt, ribs var sega och knappt ljumna och det saknades coldslaw till burgarna. Dock kom det in en timme senare. 

Efter varmt och kallt så gick vi ut för att prova de fyra olika efterrätterna; muffins, chokladbit och två sorters pajer där en var citronpaj och helt klart bäst tillsammans med chokladen. Sen fanns det ett gäng burkar med nötter och en skål med citron-drops. Te och kaffe kunde man plocka på sig i salongen, dock fick man värma sitt eget vatten. Borta vid kaffet stod en glaskupa med två praliner som de ville ha 30kr st för. 

När vi sen skulle betala så krävde de oss på 29kr/kopp kaffe/te som vi tog. Kunde man inte bjuda på detta? 

Nä med undantag för den mysiga omgivningen, stämningen inomhus och några saker på deras brunchbord så kan man nog undvika denna utan att ha missat något större i livet. Det finns flera andrabruncher inne i Stockholm som är mycket bättre.  

   
    
    
    
    
    
    
   

Annonser