Etiketter

, , , , , ,

Att hitta ut från Barcelonas flygplats mot Perpignan kan vara lite stökigt i början. Speciellt då det är en mobil-mässa i stan och 1timme I 30km/t. 

Men väl utanför Barcelona så flyter det på snabbt och 20 mil avverkas snabbt. Dock stannar vi på en mack för att ta en glass och lite iskaffe. 

Hotellet Nox är ingen höjdare, men rummet är iaf fräscht och det är mitt i stan.

Första kvällen så käkar vi galettes och dricker lite cider till. Cidern saknar bubblor, men är väldigtlättdrucken. En karaff går på 20min eller mindre… Till efterrätt måste man ha en crêpe med Nutella såklart. 

Lördag morgon går vi ner till ett underbart litet personligt fik som serverar en riktigt bra brunch. Brunch är tydligen inte jättepopulärt här och det är praktiskt taget omöjligt att hitta ett café med en bra frukost. 

Efter en lång frukost så tar vi bilen ner runt Montescot för att leta upp en vingård vi kan prova lite vin med våra gäster. 

Och kl 15 träffar vi Les coloriouse tjejerna på Domsine Belric för att gå igenom tider och placering av folk och dekor. De har tänkt på det mesta och är väldigt duktiga. 

Ägaren kommer ut och hälsar oss välkomna och pratar lite med oss innan hon går tillbaka in till 80-årsfesten som pågår i vår ”bröllopslokal” 🙂

Sen åker vi med våra bröllopsplanerare för att prata blommor till buketten, dukningen och dekor mm. Det visar sig att killen har vunnit pris som bästa blomsteraffär i hela Frankrike. 

Han är lika noggrann som våra tjejer och berättar vilka blommor som det är säsong för när vi ska gifta oss, vilka färger vi vill ha, föreslår en elegant dekoration på borden och visar massa bilder mm. Sen visar Celine klänningen och frisyren som ska matcha blommorna. Väldigt professionellt. 

Vi får ett tips på en vingård på väg ut från blomsteraffären, men den hittar vi inte till. 

Istället hittar vi ett underbart ställe; Château Cap de Fouste där vi provat lite viner som vi ska ha till bröllopsmiddagen. 

Idag söndag har vi beställt tårtan och träffat några kompisar till Célines föräldrar. De visade oss ett vackert ställe där vi ska grilla och prova en massa vin. Céline passade på att rida lite häst och båda två blev myggbitna av ilskna Franska mygg. 

Efter en heldag så ligger vi nu helt slut i sängen och tittar på fransk tv och klistrar in en massa nya saker i bröllopsboken. Pust vilken intensiv helg. 

Imorgon drar vi hem via Barcelona, hoppas det inte är strejk :/

Annonser