Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Detta var vårt lilla mysiga hotellrum på ”Suite Novotel Perpignan Mediterranée” där man knappast kan klaga på rummet och själva inredningen. Allt var väl genomtänkt utom ett par vitala saker.

 
1. Kuddarna var alldeles för höga och jag som normalt ligger på en låg fick massera hotellets kuddar rejält innan de var åtminstone lite plattare. Dessutom hade de inga lägre kuddar.
2. Sängen var alldeles för hård och vilade på en massonitskiva. Det är väl OK om själva madrassen är skön att ligga på.
3. Lakan och täcken var en mix av polyester och bomull, kör inte alla hotell med 100% bomull inbillar jag mig. Alldeles för hårda och täcket var ett supertjockt vintertäcke trots det var 30 grader ute i oktober. 🙂
4. Det tog 1,5tim att fylla upp badkaret eftersom ledningarna var alldeles för tunna och om man drog över mot värmen så minskade vattenstyrkan cirka 5-7ggr till en tunn strimma varmvatten. Drog man åt kallvattnet så ökade den i styrka och det blev givetvis kallare. Det är alltså dyrt med varmvatten eller så har de en rejält under dimensionerad varmvattenberedare 😮
 
Trots detta så var rummet väldigt elegant och hade allt från ett miniköp med micro och kylskåp till smarta avskärmningslösningar för sovdelen.
 
Golvet hade någon underligg men skön plastmatta av något slag man gick på som kändes väldigt fräsch. På ena väggen så fanns det en skinntapet som var supersnygg och som passade in väldigt bra.
 
Parkeringsplatser fanns i huset för 9€ eller runt kvarteret. Dock får man bara parkera 2 tim åt gången på de flesta ställena runt kvarteren av någon underlig anledning.
 
Stort +++++ till den äldre herren som kompenserade en skadad fot i badkaret med en gratis natt på hotellet. 🙂
IMG_4894.JPG
IMG_4893.JPG
IMG_4896.JPG
IMG_4895.JPG
IMG_4897.JPG
IMG_4900.JPG
IMG_4899.JPG
 
 
Panorama med utsikt från trappan på Domaine Belric där vi ska gifta oss
 
 
IMG_4930.JPG
 
 
Själva huset
IMG_4925.JPG
 
 
Céline och ägarinnan som inte kund sluta prata och som var väldigt gullig. 
IMG_4923.JPG
 
 
Baksidan av huset
IMG_4937.JPG
 
 
 
En dag så åkte vi till Olivier Bajard i utkanten av stan för att kika på vad för bakelser vi kan tänkas hitta här. De skulle vara väldigt duktiga på tårtor så här beställer vi vår 2 veckor innan vi ska ha vår ceremoni. Vi testade en vita bakelsen i mitten längst till vänster. Chit alltså!
IMG_4997.JPG
IMG_4995.JPG
IMG_4998.JPG
IMG_4994.JPG
 
 
 
Sin tog vi en tur till Collioure som ligger vid havet. Som kuriosa kan nämnas att år 1292 cirka 2300 invånare och idag är det endast 600-700 fler. Det roliga här är att befolkningen pratar både Franska och Katalanska.
 
Både Picasso och Matisse var flitiga besökare av stan och har målat en hel del i stadens underbara ljus.
 
 Här äter vi Anka och Foie Gras samt en tallrik med räkor.
IMG_5002.JPG
IMG_5003.JPG
 
 
Eftersom det var runt 30 grader så är inte jag sen att ta ett dopp
IMG_5008.JPG
IMG_5009.JPG
IMG_5011.JPG
 
 
Är man i Collioure så MÅSTE man gå och äta en glass på Olivier Bajards lilla butik.
IMG_5015.JPG
 
 
Sen kan man för 7€ ta det lilla tåget som tar en genom två städer och 300m över vattnet. 🙂
IMG_5018.JPG
IMG_5023.JPG
IMG_5021.JPG
 
 
Här provar vi en champagne som vi eventuellt ska ha på vårt bröllop. Och några sinnesjukt goda mini-choux med ost i som kostade typ 15kr. Här kostar väl samma 50kr.
IMG_5026.JPG
 
 
Sista kvällen käkade vi på ett Vietnamesiskt ställe, lite halvsunkigt med ganska ok. Det blev grodlår och anka. Som för den delen gömmer sig under plåtburken på bilden 🙂
IMG_5027.JPG
IMG_5028.JPG

 

Renata var vårt lilla fik som vi tog vår morgon-espresso och en croissant på ett par gånger. Killen som jobbade här var sjukt artig och hjälpsam, ja allihopa för den delen. Riktigt ovanligt. IMG_5030.JPG

Weddingplanners
Sista dagen klockan 15:00 hade vi bokat ett besök med våra weddingplanners som vi fick tips om på Domaine Belric. Det är två sköna tjejer i 40-48 årsåldern som kan ta hand om det mesta i bröllopsväg.
 
Och vi har bestämt att de ska få ta hand om hela ceremonin, dukningen, blommor med mera. De frågade om precis allt och vi har lovat att vi ska återkomma med en massa bilder på blomsterarrangemang, bröllopsbilder mm mm på vad vi tycker är snyggt och så sätter de ihop en presentation och skickar över som förslag till oss.
 
Så nu är DJn, platsen, ceremoni med blommor och dukning, lite aktiviteter för gästerna och kanske delar av drickan, maten och bröllopstårtan snart klara.
 
Bara några viktiga detaljer så som klänningen (Céline drar till Paris i nov med sin syrra) och ringen (som förmodligen oxo är klar. Pust Pust.
 
På väg till Barcelonas flygplats (det tar 2,5 tim dit) så lyckas vi se fel på tiden på en hel timme vilket genererar en hel del stress. Och väl framme så hade givetvis macken sålt slut på all bensin, tack för de 25€ extra man fick betala. Men som tur är så var EuropCar på flygplatsen i Spanien helt fantastiska till skillnad mot skitfirman på Korsika, även kallad Avis som lurade oss på 280€.
 
En lång helg i Perpignan som verkligen levererade! 🙂