Etiketter

, , , , , ,

Ta Facebook exempelvis. Vissa gör dessa långa status uppdateringar där de berättar halva sitt liv om hur bra de mår, 2 dagar senare mår de piss och då ska de dela detta oxo.
 
Och då sitter folk som en j-kla kollektiv och postar en massa hjärtan och ta hand om dig, krya osv… Är inte detta något man håller inom familjen undrar jag?
 
Sen har vi tjejen som går på 5-2 och detox dieten och som helt plötsligt är värsta hälsoexperten. Först en massa poster om allt som är farligt så som socker och fett och hur man ska äta och träna, några dagar senare lägger personen upp en massa bilder på all fet mat som hon satt i sig.
 
Sen har vi gänget som delar poster så som ”Följ nedan 3 punkter och du kan vinna en splitter ny Audi TT. Allt du behöver göra är att: 1. Gilla vår sida 2. Dela den på din vägg 3. Skriv vilken färg du vill ha på din Audi TT” Och jag skojar inte, de är inte ensamma, sidorna har 191 000 likes eller 191 000 idioter som tror att Audi skulle ge bort en bil gratis.
 
Sen har vi dem som sitter delar en massa bilder med visdomsord och fånga dagen, hjärta, hjärta, hjärta…
 
Vi brukar väldigt ofta bjuda in våra vänner på bakverk som vi gjort, eller om vi bakar pannkakor så bjuder vi in folk på brunch eller t.o.m. på drinkar. 
 
De flesta bryr sig tyvärr inte ens om att bjuda tillbaka. Men vi bryr oss inte, vi gör det för att vi tycker det är kul och hoppas folk uppskattar gesten. Men man vet vem ens riktiga vänner är när det kommer till kritan.
 
Sen har vi killen som alltid springer på gymmet och tränar 6 dagar i veckan, håller strikt diet och drinker ingen alkohol eller äter något socker. Som lägger upp en massa selfies där han står och spänner sig framför en spegel minst en gång per dag. När man frågar om han tränar till OS då svara han att han bara tränar för att må bra, OKEYY!?!
 
10 dagar senare berättar han att han ska utomlands och ligga på stränderna, och då måste han lägga i högsta växel för att träna ännu hårdare en tuffare diet. Han ska dit med tjejen, men lägger så mycket tid på sitt utseende att man undrar varför han bara tränar armar, axlar och rygg.
 
För benen har han glömt, de är tunna som spagetti och det ser super töntigt ut. När man så påpekar detta som en god vän, då är man en j-kla idiot som inte beter sig som en riktig vän.
 
Och om man nu skulle kommentera något i stil med, okey, kul att du är i Thailand dit 700 000 Svenskar åker varje år. Tack men jag vill helst åka någonstans där alla inte talar Svenska. Jag har varit där, men det är inte min typ av resmål, jag åker hellre till en storstad eller en liten ort dit inte chartern har kommit än. Ja då blir personerna i fråga förbannade för att man inte tycker om Thailand och ska försöka övertala en. Vad hände med, respektera varandras åsikter?
 
Själv gillar jag att lägga upp lite roliga videos att skratta åt, eftersom humor är en stor del i mitt liv. Eller lite bilder på lite roliga maträtter, bakverk man gjort…
 
Eller när man är utomlands så blir det någon bild på en strand eller en drink, i princip aldrig några selfies och speciellt inte på gym eller inne på en toalett.
 
Samma person som går och tränar ska starta ett företag med träningskläder, okey tänker jag. Du vet inte ett skit om mode, träning eller driva ett företag, men du ska ändå starta, modigt tycker jag.
 
Så jag frågar lite om deras affärside och varför han tror de ska lyckas. Inget unikt hör jag, det finns 100-tals märken som redan är etablerade och redan har kapital och kunder.
 
Sen får jag se kläderna med jättestora loggor, med ett namn som redan finns i USA dessutom. Jag frågar vilka stora träningsgrossister eller gym han ska sälja in sig på. Men får bara en massa luddiga svar.
 
Och när man sen säger att han kanske ska tänka på dessa saker och räknar upp lite idéer som är vettiga, med min 17-åriga bakgrund som säljare. Jag då hade han tydligen gått därifrån som ett åskmoln.
 
En vän jag träffat några gånger i vårt stora gäng skrev en post om Ukraina så jag svarade lite kul att då han refererade till Putin att han är president över Ryssland och inte Ukraina som är ett eget land. Då skrev han tillbaka att jag inte visste vad jag pratade om, fast jag skojade till det lite.
 
Så jag svarade att med den insikten skulle han kanske gå och bli president, då raderade han mig från FB. hahaha det är ju helt otroligt.
 
Jag brukar som sagt skämta lite med vissa som postar på FB men alltid med glimten i ögat och en 🙂 eller en 😉 Lite skämtsamt.
 
Förra sommaren var vi på ett bröllop, där vi tyckte vi blev behandlade som skit. Så vi sa till och det ena ledde till det andra och vi blev ”raderade som vänner från FB” Sen ville de bli vänner igen och vi sa att vi är ledsna, vi behöver lite luft och tror inte vi ska ses på ett tag, Vi hade krävt en ursäkt, det var allt som vi aldrig fick dock.
 
Nåja, 6 mån senare kryper vi till korset och bjuder in dem på lite drinkar och mat. Vips så var vi tillbaka som vänner igen på FB.
 
Summa-summarum: Folk är f-n inte kloka, de är alla narcissister som gärna postar 100-tals bilder på sig själva, men har ett självförtroende som är bräckligare än en riskaka. Man ska skriva hur fina de är, hur bra de ser ut och vilka spännande liv de har. För är man ärlig, ja då blir bara folk förbannade, ja man hör t.o.m. om folk som tar livet av sig för att ens tjej gjort slut efter 12 månader. Skrattretande, men samtidigt för sorgligt.
 
Det är så patetisk och jag kan inte låta bli att skratta åt dessa människor, men samtidigt tycka synd om dem.
 
Jag har det bra, och jag har jobbat för varenda litet steg jag har tagit här i livet, INGET får man gratis. 😉 Så sluta och gnäll på allt! Vill man ha någonting, då ska man se till och kämpa för det tills man når sitt mål, det har alltid varit mitt motto här i livet. Sen ska man ta livet med en nypa salt och alltid vara glad åt det man har och att man mår bra. Det sa alltid mamma iaf 😀
 
Jag är lycklig och är i princip aldrig sur, ptja bortsett från när jag inte fått mat. Men shhhhh berätta inte om min akilles-häl. 😉
 
Hoppsan, det blev visst en lite längre post än väntat och klockan är nu 23:59. Nu är det rakt ner i sängen… efter en dusch.
 
 
 
Annonser