Etiketter

, , , , , , , ,

Ska precis gå på Norwegian DY4314 från ORY till ARN.

Vi kommer på bland de första och har fått rad 15E/D dom är nödutgången.

Den blockeras av en 20-24åring med långt färgat svart rakt hår som står och tjattrar på Svenska med sin ”kompis-flygvärdinna” en äldre kvinna i 42-48årsåldern med råttfärgat halvlångt hår och med en mage som skvallrar om att hon gillar mat men inte träning. De står bara och snackar en massa skvaller och uppträder inte det minsta seriöst.

Den svarthåriga tar på sig handskarna, tar av dem, sätter på dem igen och upprepar det några gånger medan hon ser till så att luggen ligger på rätt plats, för det verkar vara det viktigaste hon tänker på.

De säger inte välkommen ombord utan de säger bara, Hejsan lite nonchalant till alla passagerarna.

Jag bad den svarthåriga om ursäkt och frågade om hon inte skulle akta sig så hon inte fick hyllan i skallen när jag öppnade, men det gick visst ändå.

Vi har två väskor, en handväska, två stora jackor och en påse som vi försöker pressa in så snabbt det går.

Då säger den äldre, du får skynda på och flytta på dig så andra kommer förbi, vi kan inte stå här hela natten.

Wtf?? Tänker jag.

Efter ett tag får vi upp allt och de två professionella flygvärdinnorna babblar på en massa istället för att hjälpa folk.

Den svarthåriga knuffar på en man på 14D och gapar bakom honom om att flytta sig, han hör inte så hon fortsätter gapa på honom. Sekunden senare sätter han sig ner.

Sen kommer en gravid kvinna ombord på 14C, de hjälper henne inte med väskorna trots att man ser att den är tung och hon kämpar och säger att hon är gravid. De knuffar på henne o ber att hon ska flytta på sig fort så andra kommer på.

Sen sliter de ut hennes väska som inte får plats och säger, vi lägger den på plats 17. Sen tar de hennes handväska och trycker in den i en annan lucka så den gravida kvinnan nu har 3 olika lagringsutrymmen.

Nästa gång kommer den svarthåriga hetsigt och säger till henne bryskt att hon ska sätta upp sin halsduk annars tar hon på sig den. Kvinnan skakar på huvudet och undrar vad som händer.

Lite längre ner mot rad 10 sitter en snubbe och har inte stängt av sin telefon, så den äldre säger till honom. Sen nu till och stäng av luren snabbt så vi kan lyfta, sen kommer den andra svarthåriga och även hon pushar på för fullt. Killen är skräckslagen.

Vår granne på 15f tog precis av sig kavajen, så den äldre frågar: ska du inte ha på dig den så lägger vi upp den i hotfull ton. Och så låter det när de går igenom kabinen.

Nu kommer vagnen och de frågar på Svenska, trots vi är en blandning av Svenskar o Fransmän. – ska ni köpa något, ska ni köpa något?

Innan vi lyfte så frågade ingen av oss om vi som satt vid nödutgångarna om vi klarar av att öppna nödutgången om det skulle behövas.

Båda är riktigt sura och gnälliga och går bara runt och skäller. Usch, detta måste vara de sämsta värdinnorna jag någonsin mött. Riktigt dåligt!

I bakgrunden kan man se den ena svarthåriga värdinnan med vagnen.

Enda fördelen är att planet är en alldeles nyinredd B737-800 och vi har lyft 21:15 enligt planen.

Snart är vi hemma igen! 🙂

20140113-220813.jpg

Annonser