Taggar

, ,

Det är här som vi hänger i Jul och Nyår hos svärföräldrarna Jean-Jack och Mette i en stuga på 70 kvm.

I princip alla utom två dagar så har vi åkt längdskidor. Det är lagom kallt, -6 – 0 grader ungefär. Igår var vi inne i stan och käkade det traditionsenliga Römmegröt – 
 
Rømmegrøt er en grøt der rømme er basisingrediens. Andre viktige ingredienser er melk og hvetemel. Tidligere ble rømmegrøt anvendt til spesielle anledninger, så som eksempelvis ved barselslått og Jonsok. Man finner litt ulike oppskrifter avhengig av hvor man befinner seg i landet.
 
Vi har även betat igenom oss Norsk Ribbe som är fantastiskt gott.

Ribbe er er en tradisjonsrik matrett (fra svin) som er vanlig til jul i Norge. Ribbe spilte også en viktig rolle i det før-kristne vinterblotet. I norrøn mytologi ble stykker fra grisen Særimne spist hver dag og like raskt som sidestykkene ble skåret ut, vokste nye frem.

Ordet ribbe er en kortform av ribbensstek. Ribbe kan også referere til sidekjøtt fra sau, men dette er sannsynligvis best kjent under betegnelsen pinnekjøtt.

Just nu sitter vi på Radisson Blue och tar en öl och lyssnar på lite live musik i baren.

Screen Shot 2013-12-27 at 17.40.13