Etiketter

, , , , ,

Nu kom Skorstenskungen Fredrik o CO igen.

Dags att täta vår kakelugnsskorsten, försök nummer 7 tror jag att det är.

Förhandlingen med grannen ovanför är klar och vi får ta uppnått gå underst lägenhet äntligen. Det har varit ett väldans rabalder kring detta från sonen till de som äger lägenheten.

Vi skulle inte använda el, vi skulle täcka alla möblerna, vi skulle måla, tapetsera, garantera att inga skador i framtiden uppstår och gärna renovera hela deras lägenhet.

När killarna imorse kom in i lägenheten så har den inte blivit renoverad på 80 år iaf. Skitstövel.

Sen glömde jag hämta nyckeln till vindsförrådet så grabbarna klippte detta, blir billigare än att låna nycklarna igen. Nu ska de granska hela gången och sen förhoppningsvis lyckas med glidgjutningen hela vägen ner till våran lägenhet. Hoppas!!!

Målet var att kunna använda ugnen till vintern, som påbörjades i april :0

Ska de misslyckas igen eller lyckas vi äntligen utan att ta upp fler hål i väggarna än dessa två???

 

[2013-10-11]
Jaha, det visade sig att det inte går att fixa till vår kakelugn och de 21m upp till taket. Den är alldeles för kringelikrokig och de vågar inte sätta fast fler viskor i gången. 
 
Det har legat flera hinkar med skit i vår gång inkl. tegelstenar man slängt ner och 4-5 vajrar med en 2-tons vinsch högst upp har dragits sönder. De har provat med ballong och med olika storlekar på viskorna utan att lyckas.
 
Så nu murar de igen hålet hos den ena grannen, hålet på vinden, det i vår lägenhet samt murar upp de delar av vår kakelugn som har legat på vårt golv i 4 månader o skrotat. Dessutom så ska vi få en gratis målare hit som målar över de hål som togs upp i trappan på ovanvåningen.
 
En massa tid som har spillts i onödan och massor med pengar som har slösats för Skorstenskungen pga. att vår förening inte har ett servitut i sina stadgar för bostadsrättsföreningen. 😦
 
Nu muras det för fullt där nere och det luktar ammoniak i hela lägenheten, bläääh!
 
Annonser