Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Den 29e juni så firade vi 387 dagar, och det gjorde vi på Stallmästaregården ”Stallis” hotell och restaurang. Ganska imponerande så har denna byggnaden eller delar kanske man ska säga stått sen 1638.
 
Kung Karl IX:s bastard till son, Karl Karlsson Gyllenhielm gjorde en hel del lyckade affärer under 1600-talets början och passade på att smälla upp Karlbergsslott åt sig själv. Men till sin Stallmästare Ebbe Håkansson så donerade han  den Gamla Byggningen med hus och mark.
 
Under mitten på 1640-talet så stannade Drottning Kristina där med sitt jaktsällskap, Drottningen blev så hänförd att hon bestämde sig för att stanna där och fira midsommar med Stallmästaren. Stallmästaren som inte var en dum påg bestämde sig kort där efter för att öppna ett värdshus för att tjäna en liten slant.
 
Så sent som 2000 så bygger man till 49 st hotellrum, maskerade i en 1600-1700-tals charm. Mer historia här.
 
Eftersom detta ska vara ett Design Hotell med lite högre klass så hade jag förväntat mig lite mer baserad på mina tidigare hotellnätter runt om i landet och världen.
 
Vi hade bokat ett Deluxe rum, för vi ville ha det lite extra fint och visst var det väldigt mysigt. Och rummen är indelade i följande klasser – ClassicSuperiorDeluxeJunior SuiteRoyal Haga Suite
 
Om man väljer Deluxe rummet så får man tillgång till en liten minialtan med utsikt in mot trädgården och följande bekvämligheter utöver det som ingår för Classic och Superior.
 
  • Vattenkokare för te och kaffe
  • Flera tidningsmagasin (Saknades)
  • Svensk morgontidning (Saknades)
På altanen hade man ställt ut ett askfat som man i all hast endast hade tömt lite halvt om halvt. Ute på altanen låg det diverse fimpar som man inte hade behagat att plocka upp.
 
Sen strulade toalettensspolknapp när jag skulle spola ett antal gånger. Vi tänkte att vi skulle bade lite bubbelbad eftersom vi valt ett rum med badkar och eftersom de hade lite sjyssta Rituals produkter på rummet.
 
Den lilla duschtvålen tog slut efter några få sekunder så vi ringde och bad dem komma förbi med lite extra tvål. Då kommer de förbi med EN lite förpackning tvål och dessutom av någon billig variant, riktigt dåligt.
 
När vi anlände så stod det att Deluxe-rummethade en extra sen utcheckning, vilket passade oss alldeles utmärkt. Normalt så var utcheckningen 12, men vi fick 13:00. Alltså en hel timme längre, vilket var skrattretande.
 
I matsalen så serverades vi av en kille som var lite halv-glömsk, han tappade saker på marken och när vi bad honom om en filt för att det var kallt så fick vi be om detta 3 gånger innan han kunde komma över med dessa. Det ska då nämnas att det var endast 4 sällskap i matsalen.
 
Sen till frukosten så var en av melonerna de skurit upp rutten, men personalen hade inte smakat på den antar jag utan bara skurit upp den och serverat.
 
Kanske inte mycket att gnälla över, men om man är ett 4-stjärningt Member of Design Hotels, så borde allt vara perfekt tycker man.
 
Okey, vad var bra då?
Rummen var fantastiska, riktigt härliga sängar och fräscha rum. Sen hade de lite underkläder, tshirt mm i små fina förpackningar som man kunde köpa om man hade glömt.
 
Utsikten från terassen är underbar, med vattnet strax utanför. När vi satt och käkade så passerade 2 omgångar bröllopsgäster varav det andra paret började tända på en massa Kinesiska lyktor (sky lanterns) som sakta steg upp i luften.
 
Trots att servitören var lite förvirrad så var maten däremot riktigt bra om något dyr. Köttet var perfekt grillat och det serverades på lite skålar, en panna och tallrikar. Deras mörka Franska lantbröd är så saftigt och gott som det ska vara. Ska googla och göra ett eget tänkte jag 🙂
 
Sen så var frukosten helt OK, ingen direkt lyx, men jag gillade att man försökte använda sig av lokala produkter för yoghurt mm. Det fanns det som förväntades, dock inga croissant. Kan rekommenderas, dock är det tveksamt om man vill betala extra för Deluxe rummet nästa gång.
20130708-081425.jpg
20130708-081435.jpg
20130708-081442.jpg
20130708-081451.jpg
20130708-081500.jpg
20130708-081507.jpg
20130708-081520.jpg
20130708-081535.jpg
Annonser