Etiketter

, , , , , , , , ,

Vad är det som händer? I exakt varje tunnelbaneuppgång så sitter en tiggare från Rumänien eller liknande… Utan för mitt Hemköp, ICA, COOP mfl så sitter där någon med en pappkopp eller en pappkartong och tigger Pliiiiis.

Och står man och kilar lite så är det mycket småpengar som cirkulerar där. Man ger t.o.m 20 sedlar, allt för att tro att man nu gjort en god gärning och hamnar i himlen eller för att bättra på självförtroendet. Det är nästan uteslutande ungdomar och gamla som ger.

En kort promenad och man springer på ett tiotal på Söder. Måste man inte ha ett jobb för att få komma hit? Är inte tiggeri olagligt och ska inte kommun och Polismyndigheten göra något åt detta?

Detta är hemskt eftersom det konkurrerar ut våra hemlösa som säljer Hemlösas tidningar.

Hur blev det såhär och varför händer inget.

Jag tycker inte det minsta synd om dessa och kommer aldrig ge en krona till dessa. Dock så ger jag lite fika o pengar till våra hemlösa i stan.

[Uppdaterat 16:13]
Och sen har vi de som springer i tunnelbanevagnarna och spelar lite knaggligt på ett dragspel och KRÄVER att alla ska betala och skakar muggen under en. Inget som ska jämföras med Sveriges alla gatumusikanter (Robban i tunnelbanan m.fl..)
 
Just nu kom jag på en briljant affärsidé, en app som håller koll på stans tiggare. Appen ska kosta 7kr eller 14kr och så kan man hålla koll på vilket hörn som din lokala tiggaren står i och appen ska heta Pliiiiiiiiis!.
 
Funktioner
  • Håll koll på alla registrerade tiggare
  • Skänka pengar till alla registrerade tiggare direkt i appen
  • Få ett SMS när din lokala tiggare närmar sig sitt hörn med GPS-koordinater
  • Automatisk Out-Of-Office meddelande när hen är på lunch eller inte tigger
  • Håll koll på egenskaper så som etnisk tillhörighet, kön, ålder, antal år som tiggare mm
  • Statistik på hur mycket pengar som kommer in till respektive tiggare, topplistor bästa sämsta mm
 
Annonser