Etiketter

, , , , , , , , , ,

I februari så gjorde SVT det möjligt att se allt som sänds på SVT tillgängligt på SVTPlay.
 
Och nu har de bestämt att man ska börja ringa runt f.o.m. den 1 mars 2013 och undersöka vilka som har en enhet (dator eller surfplatta) som kan ta emot SVTPlay. Och detta med stöd av lagen som infördes 2007.
 
– Så är det men det är inte så att vi nu ska vässa våra muskler och börja jaga personer med surfplattor utan vi kommer fortsätta som vi har arbetat tidigare. I vår värld är det inget dramatiskt som skett. Nio av tio hushåll betalar redan sin avgift. Det är bara några fåtal hushåll som det här gäller, säger Johan Gernandt, presschef på Radiotjänst.
 
Eftersom man oavsett land har möjlighet att se SVTPlay, så förmodar jag att Radiotjänst nu kommer anställa en väldans massa folk från olika länder som kan ringa runt till världens 2,4 miljarder uppkopplade människor.
 
Varför ska jag få betala för att SVT har kommit på att man ska göra SVT Play tillgängligt online? Detta bara för att man ska kunna plocka ut en TV avgift från från ALLA. Det är för jävligt att det ska kunna gå till så här.
 
Detta har inneburit att många Internetleverantörer har bestämt sig för att erbjuda en tjänst där man ENDAST blockerar SVTPlay vilket jag tycker är helt underbart. Bahnhof är ett exempel.
 
Såhär svarar dock SVT
 
Om min nätleverantör blockerar SVT Play, vad gäller?
En spärr av SVT Play eller någon annan webbsänd kanal från nätverksleverantören har ingen betydelse för avgiftsskyldigheten.

Radiotjänst har noterat att en Internetoperatör – Bahnhof – erbjuder sina kunder en blockeringstjänst som tar bort webbutsändning från SVT. På sin hemsida instruerar man sina kunder om hur man går till väga. Förfaringssättet bottnar dock inte i gällande lagstiftning och vi vill därför förtydliga hur det hela hänger ihop.

Det korrekta är att skyldigheten att betala radio och tv-avgiften inte är kopplad till SVT och public serviceutbudet. Radio- och tv-avgiften är en lagstadgad avgift som man är skyldig att betala om man innehar en avgiftspliktig apparat.

Personligen så tycker jag att det är hål i huvudet att det finns en TV licens med tanke på att man redan betalar dyra pengar för att 1) Införskaffa en TV apparat 2) Elkostnaden 3) ComHem abonnemanget 4) Sen har vi all kringutrustning som högtalare, TV-Bänk mm. Här ska då tilläggas att man redan har betalat 55% i skatt på sina surt förvärvade stålar, för att kunna ha råd att köpa en TV. 😉
 
Varför inte införa en obligatorisk registrering av alla som vill se SVT och SVT Play?
På så sätt så kan man prenumerera på dessa kanaler om man nu vill se skiten. Och då blir det ganska lätt att urskilja vilka som ser och vilka som inte ser på SVT. Och för kabelTV delen så är det väl bara att införa en spärr i ComHem eller liknande abonnemang och göra denna tillgänglig i betalutbudet.
 
Problemet är att om man nu gör detta så kommer Radiotjänst och SVT förlora miljontals kronor, eftersom de kommer att tappa 95% av alla sina ”betalande kunder”. 😉
 

Vem ska betala radio- och tv-avgift?

Alla hushåll och företag som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift.

  • Har du flera tv-mottagare? Du betalar bara en avgift.
  • Är ni flera i hushållet? Det är bara en av er som ska betala.
  • Du kanske hyr eller lånar din tv-mottagare? Du ska ändå betala.
  • Du kanske inte tittar på tv? Du ska ändå betala.
  • Betalar du för kabel-tv eller satellit-tv? Du ska också betala till Radiotjänst.
  • Hyr du din bostad av någon annan som äger tv-mottagaren? Det är du som ska betala radio- och tv-avgiften.
  • Är du utländsk medborgare och enbart har fritidshus i Sverige? Har du tv-mottagare i fritidshuset ska du betala radio- och tv-avgift till Radiotjänst.
Vad kostar det?
I år 2013 så kostar det 2 076 kronor och har du då ett internet abonnemang på Bahnhof, Ownit eller ComHem där du redan betalar 300:- i månaden så lägg på 173:- extra varje månad så har du TV licensen. 
 
Det påminner om samma Nazi-fasoner som Stockholm Gas använde när de bestämde sig för att tre dubbla min gasräkning för min lilla etta till 2619kr/år. Vi behöver lägga 8000m nya rör i Stockholm och det är DU som ska betala det. 😦
 
Har vi inte redan nog med skatter i detta landet?
Annonser