Etiketter

, , , , , , , , ,

Studentboende med stil, eller?
 
Det är ju känt att det finns lite plats att bygga nya bostäder på för ex. vis studenterna och att det är dyrt. Borde det inte finnas lite yta att smälla upp ett antal containers för studenter att bosätta sig i?
 
Kanske kunde man ordna själva boendekostnaden med hjälp av ett gäng frivilliga varianter på affärsänglar? Säg att man sätter upp ett lån med en bank där man förhandlat fram ett vettigt pris för en komplett container-bostad med tillverkaren som producerar dessa i exempelvis Asien för en billig peng. Där vanliga människor går in med en investering på säg 20 000 – 100 000 SEK var som de kan avvara under 3-5 år.
 
Dessa äger då lägenheten som studenten sen betalar en hyra på 3000-5000sek/mån beroende på storlek som går till bank och ägarna. Sen kan man kanske även ta ut en fastavgift för boendet efter studietiden som ska täcka in ex vis ev. upprustning av lägenheten för nästa hyresgäst där allt överskott går till ägarna. Med tiden så kommer containern att öka i värde med åren och beroende på var den står såklart.
 
Man kan kanske även låta de fd studenterna köpa ut boendet till x gånger inköpskostnaden för att investerarna ska kunna göra en lite större vinst lite fortare.
 
Sen kan även investerarna sälja av sina ägandedelar till andra potentiella köpare.
 
Nåja, bara lite funderingar som säkert inte går igenom pga. all byråkrati i Sverige 😀
 
 
Så här skulle de kunna se ut.
Container2 Container16 Container11 Container25 Container111 Container114 Container104 Container12
Foto av Paul McCredie
 
Annonser