Etiketter

, ,

Precis tillbaka från lunch med Robban på Rörstrandsgatans Non Solo. Ganska OK ställe men en lunch för 99:- är i dyraste laget. Speciellt eftersom jag äter ute 5 dagar i veckan MINST.
 
Pastan där är minst sagt väldigt varierande, idag var det ex. vis 4-5 korvbitar, 1 1/2 körsbärstomater och en massa penne med lite Parmesan och persilja. Inte vad jag skulle kallar en bra lunch. Och kostnaden för den tallriken om man tittar råvaror kan inte vara mer än max 2kr + 50 öre för parmesanen kanske.
 
Sjukt vad man höjer priserna på lunchen runt om i stan. Max 60-70kr vill jag betala för en lunch med den standard som man idag levererar, allt över är f-n rena rånet. På Söder hittar man en del ganska sjyssta ställe, men de ligger på 80:-.
 
I Kista så har de en Thai som kör en buffe, med sinnessjukt mycket saker att välja på. Där har de t.o.m. bakat in efterrätt och kaffe för 89:-.
 
Sjukt när man tänker på att 250 måltider ute kostar 25 000 SEK varje år. Sen är vi alla dumma nog och betalar 100-lappen för lunchen.
 
Och när vi går ner och ska handla ett bröd som kostar 30kr på Konsum, då vänder vi i dörren och kilar bort till ICA som säljer samma bröd för 25kr.
 
 
Annonser