Taggar

, , , , ,

I Paris så blev det givetvis ett besök på Apple Store i Carrousel du Louvre köpcentret – 99 Rue de Rivoli.

Det blev lite smått och gott, b.la. lite rengöringssprej till skärmar, ett nytt fodral t min nya iPad v3 i rött (baksida och framsida) samt ett iPad laddställ som är riktigt snyggt. Céline köpte de nya iPhone lurarna till sin iPhone.

Grymt kool affär som alla brukar vara och speciellt den inverterade puramiden i glas (La Pyramide Inversée) utanför som liknar den som de har på Louvre museet. Det finns givetvis en ingång till museet från denna sida oxo.

Sen ligger även Mariage te här som är en av de två nästa te-butiker och som även serverar te.

Givetvis provade vi även Ladurée, macaron konditoriet, men detta var lite överskattat. Macarons hade väl ganska ok smak på själva krämen, m skalet var alldeles för poröst för min smak. Det ligger en förresten i Stockholm.

Sen köpte vi kaffe på Starbuck’s på väg ut samt besökte en ganska kool heminredningsbutik med roliga lösningar på galgar mm.

Lite fakta från Wiki om pyramiden som många tolkar som en symbol från Frimurar ordern och som det även sägs har haft ett högkvarter där Louvre ligger.

The pyramid marks the intersection of two main walkways and orients visitors towards the museum entrance. Tensioned against a 30-ton, 13.3-meter square steel caisson frame, the inverted pyramidal shape in laminated glass points downward towards the floor. The tip of the pyramid is suspended 1.4 meters (a little more than 4.5 feet) above floor level. Individual glass panes in the pyramid, 30 mm thick, are connected by stainless-steel crosses 381 mm in length. After dark, the structure is illuminated by a frieze of spotlights.

Directly below the tip of the downwards-pointing glass pyramid, a small stone pyramid (about one meter/three feet high) is stationed on the floor, as if mirroring the larger structure above: The tips of the two pyramids almost touch.

La Pyramide Inversée was designed by architects Pei Cobb Freed & Partners, and installed as part of the Phase II government renovation of the Louvre Museum. It was completed in 1993. In 1995, it was a finalist in the Benedictus Awards, described by the jury as ”a remarkable anti-structure … a symbolic use of technology … a piece of sculpture. It was meant as an object but it is an object to transmit light.”

20121017-083453.jpg

20121017-083502.jpg

20121017-083518.jpg

20121017-083534.jpg

20121017-083548.jpg

20121017-083604.jpg

20121017-083621.jpg

20121017-083637.jpg

20121017-083701.jpg

20121017-083734.jpg

20121017-083807.jpg

20121017-083816.jpg

20121017-083842.jpg

20121017-083859.jpg