Igår var det söndag och då är hela Willemstad stängt, och då menar jag 89,8% med undantag för ett fåtal ställen som har tänkt till lite. Måndagen är oxo tydligen en vilodag för vissa…

Men det fanns en krog ute i sjöfortet, ligger restauranger på ett led med underbar utsikt över havet. Vågorna slår nästan upp i ansiktet på en, men bara nästan. När vi sitter där så dyker det upp ett stim med Barracudor, 1 m långa som jag passar på och tar lite bilder på. En liten fiskmås dyker ner mot Barracudorna och det ser ut som lillkillen försöker fånga en av dem, och han upprepar bravuren 10-talet ggr haha.

Tog en Caesar på Grill King som stället heter, det var inget som hamnar i rekordböckerna iaf. Sen promenerar vi ner till favorit vagnen som skakar ihop byns bästa smooties, vid torget. Lite fotograferande (uppe i 856 bilder nu) längst de kokande gränderna.

Kan inte sluta och bli apförbannad varje gång jag ser sopor slängda i naturen på denna underara ö.
Och det är inte turisterna utan det är de skitiga locals som slänger sina flaskor precis där de sitter …överallt …överallt. Många hus har blivit helt igenmurade här av någon anledning. Kanske för att öborna inte ska plocka på sig rubb och stubb inde nergångna k-märkta husen. Det finns åtskilliga kolonialhus som är nedskräpade och som man stulit allt av värde ifrån utan någon som helst tanke på andra än sig själv. Tragiskt! Känns som om de inte bryr sig om någonting här. Man kan se en markis som är sönderriven utanför en butik, och den har förmodligen varit så i 5 år. Ett butiksgaller hade man lagat med ett rep eftersom det var lättast. Om en jordplätt inte används i stan så gör man om den till soptipp.

Johan kom precis hem, sovit en och en halv timme inatt tydligen. 😦 han gick in o la sig efter ett dopp i poolen.

Nu börjar det steka rejält här ute.

20120820-113642.jpg

20120820-113652.jpg

20120820-113658.jpg

20120820-113703.jpg

Annonser