Taggar

, , , , ,

Ingredienser:

3 dl mandel/hasselnötter/valnötter (valfri blanding)
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
10 dl havregryn
10 dl rågflingor
2 dl krossade linfrön
2 dl havrekli
1 dl fruktsocker (eller rågsocker)
1 dl Arla smör och rapsolja
4 dl vatten

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° C.
Hacka nötterna grovt. Blanda sen ihop alla torra ingridienser ordentligt i en stor bunke och häll sedan ut blandningen i en långpanna. Blanda smör och rapsoljan med vattnet i en kastrull och värm upp. Droppa sen smör, rapsolja och vattnet över muslin och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen tills blandningen börjar få färg. Ta ut och blanda runt var 10 min tills det är jämt rostat. Tar c:a 45 – 55 min. Låt svalna och häll upp i en burk med lock.

Såhär blev en variant som Veronika gjorde idag och detta är bilden hon skickade till mig. Kommer med största sannolikhet att prova den i veckan eftersom jag älskar musli.